Ректор проф. др Зоран Ђурђевић присуствовао отварању СЕПКА радионице „Моћ ефикасне комуникације“

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић присуствовао је данас отварању СЕПКА радионице „Моћ ефикасне комуникације“, која се, у организацији Министарства унутрашњих послова, Мреже жена у полицији Републике Србије, OEBS-a, ICITAP-а и INL-а, одржава у Вршцу.

У свом обраћању, ректор Ђурђевић се осврнуо на чињеницу да даме имају изузетно важну улогу у раду Универзитета, као и да статистика показује да више од половине руководећих места припада управо њима. „Место дама у полицији је вредност, то је чињеница која представља квалитет и предуслов за ефикасно обављање значајног броја послова“, рекао је ректор Ђурђевић.

Говорећи о теми радионице, подвукао је да способност комуникације разликује успешне од мање успешних, као и да је снага речи огромна. „Често нисмо свесни да речи „хвала“ и „извини“ нису наша слабост већ наша снага, снага етичке стране наше личности. Показати захвалност значи показати величину – а ја ћу вам отворено рећи да иза мојих резултата у највећој мери стоје даме“, истакао је ректор Ђурђевић.

Учеснице радионице, коју је отворио државни секретар Министарства унутрашњих послова Републике Србије др Жељко Бркић,  су представнице чланица Асоцијације шефова полиција Југоисточне Европе, из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније, Бугарске, Молдавије и Албаније. Радионица о важности и вештинама комуникације биће реализована у периоду од 15. до 19. априла 2024. године.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени