Одржана свечаност поводом пријема нове генерације студената Криминалистичко-полицијског универзитета

Свечаност поводом пријема нове генерације студената Криминалистичко-полицијског универзитета одржана је у петак, 4. октобра 2024. године, у присуству потпредседника Владе и министра унутрашњих послова Републике Србије господина Ивице Дачића.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић обратио се студентима истичући да бити полицајац подразумева посебан начин живота и изискује неговање посебног система вредности. „Част, јасна и чврста опредељеност да свој живот ставите у службу грађана Републике Србије, основно је обележје полицијске професије“, нагласио је ректор Ђурђевић. Додао је да полицијска професија са собом носи и велика искушења и да је важно да никада не забораве да је највећа власт – владати собом. „Никада не смете свој лични интерес ставити испред интереса професије, свако ко то учини, не може се назвати полицајцем. Такви поступци могу имати несагледиву штету за професију, углед Универзитета и Министарства унутрашњих послова. То не значи да не треба имати личне циљеве и амбиције, већ да они морају бити усклађени са етичким стандардима и интересима професије“, закључио је ректор Ђурђевић.

Поводом обележавања 10. годишњице од оснивања Криминалистичко-полицијског универзитета, ректор Ђурђевић је уручио потпредседнику Владе и министру унутрашњих послова Републике Србије господину Ивици Дачићу захвалницу за допринос оснивању ове важне полицијске високошколске установе.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић и потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије Ивица Дачић уручили су признања „СТУДЕНТ ГОДИНЕ“, најбољим студентима на свим годинама, свих студијских програма.

У свом обраћању студентима, потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић истакао је да се спремају за једну од најузбудљивијих али и најодговорнијих професија. „Нове генерације које долазе ће обликовати будућност наше полиције, безбедност, правду и владавину закона у нашем друштву. У свету који се брзо мења, са свакодневним изазовима, ви сте ти који ће са својим знањима и вештинама бити у прилици да унапређујете и модернизујете полицију“, рекао је министар Дачић. Нагласио је да се од будућих припадника полиције не очекују само знања и вештине, већ и интегритет, храброст и преданост. „Образовање које ћете овде стећи је само почетак. Полицијска служба захтева континуирано учење, прилагођавање новим технологијама и методама. Будите отворени за нова знања и искуства и не заборавите да је сарадња са колегама кључна за успех“, додао је министар Дачић.

Студенти и присутне званице су имале прилику да се упознају са професорима који ће предавати на првој години студија, али и да уживају у уметничком програму који су припремили студенти Криминалистичко-полицијског универзитета Тијана Шево, Вук Голубовић и Ђорђе Мурузовић.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени