Посета студентима током теренске обуке у Наставном центру „Митрово Поље“

По плану динамике посебних облика наставе у школској 2015/2016. години, студенти треће године академских студија и друге године струковних студија (полицијско-безбедносна изборна група) од 6. до 28. априла 2016. године реализују теренску обуку у наставном центру Министарства унутрашњих послова „Митрово Поље“ на планини Гоч. Проф. др Драгана Коларић, в. д. декана Академије, са шефовима катедри – проф. др Јеленом Радовић-Стојановић, проф. др Зораном Ђурђевићем и проф. др Драганом Млађаном – обишла је 14. априла 2016. године студенте и раднике Академије који реализују обуку у Митровом Пољу. Као гости из Министарства унутрашњих послова, обиласку су се придружили: помоћник министра и начелник Сектора унутрашње контроле полиције Милош Опарница, заменик шефа кабинета министра унутрашњих послова Светозар Радић, саветник министра генерал Александар Живковић, помоћник директора полиције Богољуб Живковић, командант Жандармерије пуковник Горан Драговић, командант Полицијске бригаде ПУ за град Београд пуковник Душан Пувача, начелник Одељења за развој људи и организације др Божидар Оташевић и још двадесетак званица из Министарства.
Током обиласка, в. д. декана проф. др Драгана Коларић организовала је радни састанак са гостима из Министарства и наставницима Академије који реализују теренску обуку. У току састанка су представљене активности Академије које су усмерене на одржавање постојећег и повећање достигнутог нивоа оспособљености и припремљености свршених студената Академије за обављање послова у МУП-у Републике Србије, са аспекта практичних знања и вештина. Током врло конструктивног састанка, констатовано је да студенти током студија овладавају широким спектром знања, вештина и навика неопходних за обављање полицијских послова. Гости из Министарства су понудили несебичну помоћ како би се наставни процес још више унапредио и уподобио потребама савремене полиције.
Након састанка, в. д. декана и гости обишли су обуку студената која је била у току. Присуствовали су извођењу обуке за примену оперативно-полицијских вештина, тактичкој обуци за успостављање јавног реда, те гађањима из аутоматске пушке и аутомата. Сви присутни исказали су задовољство због нивоа обучености који је уочен код студената Криминалистичко-полицијске академије.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени