Потписивање споразума о научно-образовној сарадњи са Институтом за упоредно право у Београду

Проф. др Владимир Чоловић, директор Института за упоредно право, 18. новембра 2020. године посетио је Криминалистичко-полицијски универзитет. Циљ посете био је потписивања Споразума о научно-образовној и стручној сарадњи.

Састанку су присуствовали ректор Криминалистичко-полицијског универзитета, проф. др Дане Субошић, проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу, проф. др Саша Мијалковић, проректор за материјално-финансијске послове, проф. др Сретен Југовић и стручни сарадник Јасна Петровић.

Ректор, проф. др Дане Субошић, пожелео је добродошлицу проф. др Владимиру Чоловићу. Упознао је господина Чоловића са руководном структуром Криминалистичко-полицијског унверзитета. Представио је организацију Универзитета, основне и мастер студијске програме и научно-истраживачку делатност. Потом је проректор за међународну и интеринституционалну сарадњу, проф. др Саша Мијалковић истакао значај богате сарадње са институцијама у земљи и иностранству. У складу са интеграцијом европског високог образовања, а у циљу афирмације, Универзитет ће поред ангажовања на испуњавању обавеза преузетих кроз већ закључене споразуме, значајно интензивирати билатералну сарадњу у наредном периоду. Проректор за материјално-финансијске послове, проф. др Сретен Југовић, исказао је велико задовољство због будуће сарадње која ће се првенствено огледати у реализовању заједничких научних и других  пројеката и стручних скупова и размени научно-стручне литературе.

Господин Владимир Чоловић се захвалио домаћинима на пријему и представио организацију, делокруг и кадрове Института за упоредно право. Након потписивања Споразума o сарадњи, шеф библиотеке, др Рената Самарџић, спровела је госта кроз Меморијалну собу и изложбу посвећену др Арчибалду Рајсу, уз причу о животу, раду и доприносу овог великана полицијском образовању у Србији. Господин Чоловић је био импресиониран и Библиотеком Универзитета.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени