Студенти Универзитета учествовали на 34. Београдском маратону

Један од најпопуларнијих спортских догађаја и свакако најмасовнија престоничка манифестација, Београдски маратон одржан је по 34. пут у недељу 6. јуна 2021. године. Овогодишњи маратон одржан је под слоганом „Без баријера“, а први пут без „Трке задовољства“, уместо које се одржала „Шетња задовољства“ за особе са инвалидитетом.
На трци је учествовало око 5000 такмичара, 1000 у маратонској и 4000 у полумаратонској трци. Знак за старт трке заједно су дали председница почасног одбора министарка у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић, градоначелник Београда Зоран Радојичић и члан Кризног штаба епидемилог Предраг Кон, у друштву директора маратона Дејана Николића.
Такмичари су стартовали у 8.00 часова по групама и у временском размаку од по пет минута, како би се одржавала дистанца због епидемиолошких мера. Услед препорука организатора трке, мањи број Београђана него иначе, пратио је уживо поменуту манифестацију. Ипак, подршка маратонцима није изостала, а за добру атмосферу били су задужени трубачи и бубњари.
Поред многобројних атлетичара такмичили су се и припадници Војске Србије, специјалне јединице „Кобре“, Жандармерије, Полицијске бригаде, Сектора за ванредне ситуације, Интервентне јединице 92, Jединице за обезбеђење одређених личности и објеката, као и студенти Криминалистичко-полицијског универзитета: Снежана Вучић, Михајло Грубач, Милош Шишковић, Бранислав Марић и Лука Стојановић, који су успешно истрчали полумаратонску трку.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени