16. Mеђународна конференција "Безбедност саобраћаја у локалној заједници"

У периоду 16.-19.06.2021. године, на Копаонику, у хотелу Краљеви Чардаци, одржана је 16. Mеђународна конференција "Безбедност саобраћаја у локалној заједници". Конференцију су организовале еминентне високошколске установе из Републике Србије и иностранства, на челу са Криминалистичко-полицијским универзитетом из Земуна, Саобраћајним факултетом универзитета у Београду и Факултетом техничких наука Универзитета у Новом Саду, еминентне високошколске установе из иностранства и остале институције и организације.

Конференција је подржана од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Конференцији је лично присуствовало око 250 учесника из земље и иностранства (Босне и Херцеговине, Северне македоније и Црне Горе), и више учесника из иностранства који су Конференцији приступили онлајн!

Конференција је организована у оквиру међународне "Деценије активности у безбедности саобраћаја 2021-2030.", и подржана је од стране Европског Савета за Безбедност Саобраћаја (Europen Transport Safey Council).

Ректор КПУ, проф. др Дане Субошић се приликом свечаног отварања обратио учесницима и пожелео успешан рад. Конференцију је свечано отворио директор Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије, Душко Пешић.

Наставник са научне области Безбедност саобраћаја Катедре полицијских наука КПУ, проф. др Миладин Нешић, је на Конференцији учествовао као представник организатора, као аутор и као председник организационог одбора Конференције. Био је модератор свечаног отварања, пленарног заседања и радионица.

Поводом Конеференције је издат Зборник радова у издању КПУ, у коме је објављено 50 стручних и научних радова који су добили позитивну рецензију за објављивање. Зборник радова је издат као електронско издање, и дистрибуиран је на УСБ меморији.

Слике, можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени