Реализована завршна показна вежба студената Криминалистичко-полицијског универзитета са међународним учешћем „Сузбијање ирегуларних миграција“

Криминалистичко-полицијски универзитет, по други пут, организовао је показну вежбу студента завршних година студија, у којој учествују студенти међународних партнера и полицијски службеници Министарства унутрашњих послова. У циљу унапређења стручних компетенција студената и упознавања са професионалним захтевима и изазовима, 17. маја 2024. године, изведена је међународна показна вежба „Сузбијање ирегуларних миграција“. Осим студената Криминалистичко-полицијског универзитета, учесници овогодишње вежбе били су студенти Департмана федералне криминалистичке полиције из Висбадена, СР Немачка, студенти Факултета за примену закона Универзитета за јавну управу из Будимпеште, Мађарска и студенти Полицијске академије из Шчитна, Република Пољска.

Показној вежби присуствовали су руководиоци и припадници Министарства унутрашњих послова, амабасадорка Савезне Републике Немачке њ.е. Анке Конрад, полицијски аташеи СР Немачке, Француске, Мађарске и Пољске, представници међународних партнера ICITAP и Факултета за примену закона Универзитета за јавну управу из Будимпеште, као и запослени и студенти Универзитета.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић рекао је да сарадња образовних установа представља предуслов за успешну едукацију нових припадника полицијске професије.

Захтеви грађана свих наших држава су да их са што већим степеном ефикасности заштитимо од нових, савремених облика криминалитета,  посебно од организованог и високотехнолошког. Зато су сарадња, заједничке вежбе и други облици размене знања посебно важни. Оваквим активностима, не само да се размењују знања и унапређује квалитет образовања, на овакав начин градимо и поверење које је предуслов за супротстављање савременим облицима криминалитета“, истакао је ректор Ђурђевић.

Кроз показну вежбу „Сузбијање ирегуларних миграција“, присутне су нарацијом водили начелник Управе за технику пуковник полиције Дарко Марковић и шеф Одсека за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи потпуковник полиције Дарко Терзић.

Као знак посебне захвалности за све који су пружили несебичну помоћ у реализацији данашње вежбе, на платоу Универзитета ректор, проф. др Зоран Ђурђевић уручио је захвалнице и пригодне поклоне представницима организационих јединица Министарства унутрашњих послова, руководиоцима радних група и међународним партнерима.

Присутнима се обратио декан Факултета за примену закона Универзитета за јавну управу из Будимпеште Габор Ковач, који је исказао посебно задовољство због међународног карактера реализоване вежбе, будући да криминал не познаје границе, па тако не би требало ни полицијска сарадња.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени