Студијски боравак проф. др Иване Бодрожић на Правном факултету Универзитета у Салерну, у оквиру Erasmus+ пројекта

У оквиру Ерасмус+ програма мобилности наставника, као и у оквиру редовних пројектних активности у реализацији пројекта EUVALWEB - EU Enlargement Values Western Balkans - Jean Monnet Chair,  у својству гостујућег професора, проф. др Ивана Бодрожић боравила у студијској посети Правном факултету Универзитета у Салерну, у периоду од 6. до 10. маја 2024. године.

Прво предавање проф. др Иване Бодрожић одржано је у оквиру Правне клинике "Enlargement, Values and Integration into the EU", под насловом "Compliance with the Dogmatic Standards of Contemporary Criminal Law and the Prosecution of Transnational Crimes at the EU Level: WHAT ISSUES?", у својству Key Note Speaker-a. Предавање је било део ширих наставних активности у реализацији радионица са студентима друге године Правног факултета у Салерну. Друго предавање одржано је у оквиру реализације међународне Конференције намењене обележавању Дана Европе и реализације промоције европских вредности у процесу актуелних избора за Европски парламент. Конференција је нoсила назив "Challenges to EU Values Protection between European Parliament Elections and Treaty Reform". Заједно са проф. др Паблом Антониом Фернандез-Санчезом (Pablo Antonio Fernandez-Sanchez), редовним професором Међународног јавног права на Универзитету у Севиљи, Шпанија, проф. др Ивана Бодрожић била је Key Note Speaker са рефератом на тему: "Some reflections on the role of Criminal Law in Protecting EU Values".

Оба предавања пратили су студенти основних студијa на Правном факултету Универзитета у Салерну, докторанди, као и бројни припадници служби за спровођење закона и правосудних органа у Италији, којима су ова предавања представљала део тренинга, у склопу редовног и обавезног усавршавања и обуке.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени