Учешће студената Криминалистичко-полицијског универзитета у комеморативним свечаностима на Кајмакчалану

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета били су учесници планинарског успона на врх Кајмакчалан, планине Ниџе, поводом обележавања 108. годишњице Битке на Кајмакчалану, у организацији Одбора Владе за неговање традиције ослободилачких ратова Србије, а уз залагање Амбасаде Републике Србије у Републици Северној Македонији, као и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Студенти Универзитета и проф. др Божидар Оташевић боравили су у Републици Северној Македонији у периоду од 20. до 23. септембра 2024. године, учествујући у државној церемонији полагања венаца на спомен-плочу и одавања почасти војводи Војину Поповићу Вуку, уз држање помена на „Грунишком Вису“, као и државној  церемонији полагања венаца на српском војничком гробљу у Битољу. Студенти Универзитета били су и учесници организованог планинарског успона на врх Кајмакчалан, где су присуствовали државној церемонији полагања венаца и давања  највиших државних и војних почасти код Спомен плоче  палим борцима и Костурнице српских војника.

Државна церемонија одржана је у присуству министра одбране господина Братислава Гашића, министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господина Немање Старовића и других званичника и званица. Државна делегација је обишла и један од ратних меморијала Србије у Републици Северној Македонији, Зебрњак код Куманова.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени