Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета учествовали на трци „TRIBALION OCR“ на Тари

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета били су учесници, десете по реду, трке са препрекама „TRIBALION OCR“, одржане у суботу 11. маја 2024. године, на Калуђерским барама у Националном парку Тара.

Поред многобројних атлетичара, 3.236 рекреативаца и спортиста из целог света, такмичили су се и припадници Министарства унутрашњих Републике Србије и Војске Србије. Трку је организовало удружење „Tribalion“ а старт трке био је у 9.30 часова, организован по групама на сваких 15 минута због великог броја пријављених учесника. Трибалион је и ове године потврдио зашто важи за најмасовнију трку са препрекама у региону, а у оквиру такмичења учесници су могли да се опробају на две стазе: „Tribalion Challenge“ у дужини од 21 километар са 35 препрека и „Tribalion Grean“ у дужини од 11 километара и 25 препрека, док је организована и трка за најмлађе „Tribalion Kids“ у дужини од 1 километра са 10 препрека.

Студенти Криминалистичко-полицијског универзитета Катарина Каровић, Анђела Мајсторовић, Валентина Вуковић, Вук Голубовић и Матеја Јаким, такмичили су се на стази „Tribalion Challenge“. Прескакање преко зидова, пењање уз конопац, ношење и вуча терета, прелажење водених препрека и пливање били су само неки од изазова са којима су се сусретали наши студенти током такмичења. Организатор догађаја je oвом трком осим такмичарског карактера желеo да промовишe Тару као туристичку дестинацију али и да подстакнe наше грађане на активно бављење спортом и рекреацијом. Екипа Криминалистичко-полицијског универзитета заузела је 18. место у генералном пласману од 33 пријављене екипе. Сви студенти су успешно завршили своје наступе, а најбољи резултат остварио је Вук Голубовић који је у групи „Open 2 Tribalion Challenge“ од 710 такмичара,  прошао кроз циљ као седмопласирани, са оствареним временом 2 сата и 34 минута.

Слике можете погледати овде

logo
Криминалистичко-полицијски универзитет, Цара Душана 196, 11080 Београд, Србија
rektorat[@]kpu.edu.rs

Установа

Основне студије

Упис

Мобилни мени